Hur mår din själ, din ande egentligen?

Vi levet i en stressande tid där många “måsten” präglar våra liv och där vårt andliga liv, vår själ får stå åt sidan för det materiella. Konsumtionssamhället har gjort att vi ständigt strävar efter fler och fler “döda ting” som vi tror ska göra oss lyckliga. En falsk bild som gör att vi mer och mer kommer bort från vårt “sanna jag” ! Vi har så många aktiviteter förutom dessa “måsten” att vi inte har tid att sätta oss i stillhet och reflektera över våra tankar och våra liv, och förr eller senare kommer det ikapp oss i form av utbrändhet, depression och oro.
För att vi människor ska kunna leva i harmoni och balans så är det livsviktigt med reflektion , att “stanna upp” och om vi skyller på att tiden inte räcker så är det dags att omprioritera de aktiviteter vi har i våra liv och göra val som gynnar vårt inre, så att du kan ta ansvar över ditt eget välbefinnande!
Vi arbetar mer, och många gånger för att kunna upprätthålla en livsstil som vi tror gör oss lyckliga, vi lämnar våra barn allt längre tider på dagis, vilket ger barnen längre “arbetsdagar” som upprätthåller familjens stress, vi går på kurs, vi reser mer, osv .
Vi som arbetar professionellt med andlighet är medvetna om dagens stressande liv och vad det kan leda till, dvs dels så har vi arbetat med oss själva, vi har helat gammalt skräp som vi burit i vårt inre för att över huvud taget kunna verka som ett seriöst medium, och vi har hittat verktyg som upprätthåller balansen. Meditationen är ett sånt verktyg och ett verktyg som alla kan använda sig av !
Forskare som gjort studier om meditationens betydelse visar att de som mediterar har lättare för att återhämta sig från motgångar, oroar sig mindre, är mindre arga och har inte lika stor risk för att hamna i en långvarig depression.
Studier visar också att det inte är svårare att “forma om” hjärnan med hjälp av meditationen, än det är att lära sig att spela ett instrument. Så meditationen är ett kraftfullt verktyg som berikar ditt liv tusenfalt och som när du väl upptäckt det välmående den ger, inte kommer att vilja leva utan. Min önskan är du ska leva ditt liv i lycka, balans och harmoni så jag rekommenderar er varmt att pröva meditationen !
Det finns många meditationstekniker så jag föreslår att du prövar dig fram för att hitta den teknik som passar dig bäst!
Namaste Sissi