Kreativiteten gör att vi kan leva våra liv fullt ut!

När du odlar din kreativitet så växer också din intuition, du får en kraftfullare magkänsla. Vi kan faktiskt säga att kreativitet är nyckeln till det liv vi vill ha! Kreativiteten gör att vårt positiva energiflöde ökar eftersom vår ande älskar att “leka”
och ta hand om de naturliga personliga förmågor som vi föds med. Du kanske älskar heminredning, att sy, att måla/rita, klura på tekniska lösningar, plantera blommor eller att skriva osv , vad det än är som intresserar dig, som du “brinner” för och som när du utför det får tiden att stanna, det är det som du bör ta dig tid för, och som ger dig en regelbundenhet av lycka och harmoni.
Vi är många som inte ger vår kreativitet den tid som vi egentligen önskar, mycket pga av en stressad tillvaro både kring familjeliv och arbete. Men pröva med att punkta dina “ måsten” och ifrågasätt om det inte finns något/några göromål som du kan stryka från din “måstelista” eller kan du kanske rent av be någon nära att hjälpa dig med någon punkt!? Vad jag menar är att det är enormt viktigt att vi utvecklar och tar oss tid för våra medfödda förmågor/talanger och där igenom få förmågan att kunna leva vårt liv fullt ut!
För att öka din kreativitet så tänk då på att den börjar hemma dvs se dig omkring i ditt hem! Gillar du vad du ser? Vill du ha en bättre ordning ? Vill du möblera om eller byta färgskala? Plantera om blommor? Organisera din garderob? Osv .
Det första du ska ta tag i är att rensa bort det som du inte längre behöver/vill ha kvar och det som ev är trasigt, då frigör du och gör plats för ny energi som hjälper dig på din väg att öka din kreativitet.
Ett annat sätt att öka sin kreativa sida på är att lära sig att lägga märke till detaljer och en bra början för det är att t.ex. : att när du går i naturen plocka upp en sten som tilltalar dig och när du sen är hemma så plockar du upp den och studerar den ingående.
Stenens egenskaper skriver du sedan ner! Som stöd för det du skriver kan du ställa frågor som t.ex. : Hur ser jag på den här stenen? ,Vad påminner den mig om?, Om stenen skulle representera min framtid, hur skulle den då se ut?, Vilket budskap vill stenen ge mig? . När du är klar med dina anteckningar/meningar så lägger du undan den och väntar i någon vecka innan du åter läser vad du skrivit. Sedan så gör du om dina ord som om du beskrev ditt eget liv, och där du använt ordet sten, stenen så skriver du istället jag, min, mig ( beroende på hur det passar in).
Sedan är det bara att läsa “historien om ditt liv” !
Kom ihåg att vi får ett starkt inre växande när vi tillåter vår själ att göra det den älskar att göra – Så glöm för allt i världen inte bort din kreativa sida!
Namaste Sissi