Våra tankar, vår mat och vår dryck bestämmer energiflödet!

Det vi tillför vår kropp har stor betydelse när det gäller vår livsenergi, så det är enormt viktigt att förutom att jobba med våra tankar, att vi tänker på vilken mat och vilken dryck vi väljer. För att vi ska kunna stå i samklang med den högsta energinivån så måste vi äta näringsriktig mat och ha tillgång till rent vatten, vi måste se helheten att allt hänger ihop. Jämför de gånger du ätit mycket frukt och grönt och druckit vatten med de gånger du stoppat i dig skräpmat och t.ex. druckit läsk! Skräpmaten och läsken gör dig “tung” och däst och ger dig energi i korta stunder medan den näringsriktiga måltiden ger dig ett välbefinnande med energi som räcker länge. Visst klarar vår kropp att äta skräpmat ibland men huvuddelen bör absolut vara nyttig för att vår kropp och själ ska må bra och kunna behålla hälsan. Tänk på att om inte vår kropp får de näringsämnen den behöver så kan inte heller våra celler producera energi och får vår kropp för lite vatten så torkar våra celler och mister därmed förmågan att sprida energin i vår kropp, och det leder till att vår livsenergi minskar.
Precis som när det gäller droger så kan vi bli beroende av mat och äta alldeles för mycket vilket många gånger leder det till fetma! Oftast bottnar missbruk av mat i förträngda känslominnen och i vissa lägen så kan också ett överdrivet matintag blockera vår intuitiva förmåga.
Om vi tycker att vi under lång tid har försökt att ändra och minska matintaget utan att lyckats så är det stor ide att först försöka att lösa plågsamma känslor som vi kan bära omedvetet eller medvetet.
För att vi ska få ut maximalt av det vi äter och dricker så måste vi använda vår inre visdom, och det kan vi göra på tre sätt!
1. Använd ditt sunda förnuft i valet av mat dvs vilken mat ger oss mest och bäst energi? Olika färdigrätter med mycket tillsatser ger energi för en kort stund och blockerar energiflödet medan egenlagad mat från grunden har mycket mindre tillsatser och ger ett fritt energiflöde.
2. Kroppen vet vad den själv behöver men idag är vi så stressade att vi inte tänker på vad eller hur mycket vi äter. Vi bör sitta i lugn och ro när vi äter, och vi bör tänka på vad kroppen verkligen behöver. Om du känner ett sug av skräpmat så kan du fråga dig om du “tröstäter”, om du vill ha den “dåliga” maten för att döva negativa känslor! Om du känner osäkerhet eller om svaret blir ett JA så kan det vara tid att bearbeta det du bär i ditt inre.
3. Vi måste också lyssna till vår mättnadskänsla för att inte överäta och ett bra sätt till det är att äta långsamt och reflektera över känslan samt att inte ha andra aktiviteter så som en mobil vid matbordet. Här är det också viktigt att tänka på vikten av att dricka vatten som hjälper till att skölja bort skadliga ämnen ur kroppen och att främja energiflödet. (källa: Inre visdom av C.Margolis)
Namaste Sissi