Fakta om religion som du borde veta om

Om du tittar omkring dig själv kan du berätta skillnaderna mellan de religioner vi har, eftersom det finns många sätt att klassificera människor efter deras religion. Ett av de största sätten är att klassificera dem i termer av deras samhälle och sedan genom sin religion. Att veta mer i detalj om vad vi pratar här är att först veta om religionen. Du borde veta inte bara en grundläggande förståelse för olika religioner utan något mer som jag försöker berätta om dig.

Först och främst har vi förstått vad religion är och hur mycket vi vet om den? Detta är en sådan fråga som mycket få kan svara korrekt. Religion är långt ifrån vad vi vet idag. Religion är det största sättet att leva våra liv enligt våra förfäder. Det innehåller olika ritualer, olika sätt att dyrka, olika typer av klädsel och festivaler som firas annorlunda. Allt vi ser runt oss i denna moderna värld som byggnader, fordon, statyer etc. är det arbete av oss. Med andra ord skapade vi dessa saker. Vi är människor och vi är också fysiskt närvarande i denna värld. Så det är uppenbart att vi också är någons skapelse, någon vi inte har sett. Men vi har en inre tro på att vi har en skapare. Så, hur kan jag tacka den skaparen? Hur får man välsignelser från den skaparen? Dessa frågor gav upphov till religion. Genom att ha en religion känner vi oss kopplade till vår skapare. Religion är så viktig för nästan varje person på denna planet eftersom dess ritualer koncentrationen till våra liv som indirekt resulterar i upplysning och tillfredsställelse. Även om varje religion har destinationen för tillfredsställelse och upplysning, är vägen till destinationen annorlunda i varje religion. Detta ger upphov till avståndet bland de interreligiösa folken. När tiden går, blir dessa religiösa skillnader mer förorenade och skapar förödelse runt om i världen. Det vi kan se som resultatet är att majoriteten försöker dominera minoriteterna. Den här typen av religiös tänkesätt stoppar människors framsteg.

Nuförtiden kan vi se interreligiösa folk som kontinuerligt ifrågasätter om varandras fysiska utseende, de ifrågasätter om ritualerna för varandra, de ifrågasätter historien om varandras religion, de frågar till och med om existensen av varandras gud. På grund av denna uppvärmnings debatt och manipulering av dessa ämnen är det upplopp och utegångsförbud. Det fanns en tid då människor som följde en specifik religion bodde på en specifik plats eller ett specifikt land. Det var en tid då det inte fanns någon sådan interreligiös typ av saker tillgängliga för denna värld. Men när tiden går börjar människor migrera till olika platser och kollisionen mellan de religiösa folken börjar äga rum.

Folk motsätter sig inte bara interreligiösa äktenskap utan motsätter sig också att prata med interreligiösa människor. I denna moderna dag behöver våra hjärnor lite mer modernisering. Vi måste förstå att det tidigare inte fanns några skolor eller högskolor. Så den enda institutionen där man kan lära sig något var hans hem eller samhälle. Så smedens son var avsedd att bli en smed, en jordägares son var avsedd att bli en jordägare och en bondens son skulle vara en bonde. På liknande sätt var det mycket uppenbart för en person att tro på en specifik religion och följa den enligt sina förfäder, eftersom han inte visste så mycket om de andra religionerna. Men världen förändras och ger oss chansen att utforska andra religioner också. Vad vi kommer att hitta efter att ha utforskat andra religioner är en annan väg som har samma destination för fred.

Vi borde inte döma människor efter deras efternamn eller deras fysiska utseende utan ska förstå dem enligt deras gärningar. Så istället för att diskutera om religiösa saker, bör vi fokusera på mänskligheten.