Vad säger islam om hygien?

Ofta har många hört talas om att muslimerna inte håller sig rena, smuts sprider sig väldigt mycket, sättet att bo inte är korrekt osv. I islam anses renlighet vara så viktigt att nagellacken anses vara “Haraam” i nageln. Islam anses nödvändigt för att rengöra sig med vatten överallt, så i de asiatiska länderna eller muslimska länderna kom begreppet muslimsk dusch in.

Renlighet i islam är ganska sträng. Omskärelse av ett nyfött barn görs också av detta skäl. Det tros att det kommer att rädda honom från många sjukdomar. På samma sätt finns det många regler där det är allvarligt med renhet.

Det finns en mycket annan betydelse av rengöring i islam. Det finns många regler om renlighet. Å ena sidan, under Salat (böner eller böner), berättas de om sättet att rena sig med hjälp av Vuju och Gusal. Renlighet är mycket viktigt i islam och Koranen berättar om hur man gör det. Det har också förklarats om rengöring av munnen, rengöring av könsorganen, rengöring av naglarna, rengöring av alla kroppsdelar. Det är viktigt för både själ och kropp att vara rena för fasta eller tillbedjan och tillbedjan.

Oavsett vilken person som förbereder sig för bön eller tillbedjan måste han tvätta ansiktet, händerna, armbågarna, huvudet, benen och klackarna alla med vatten. Om det inte finns något vatten, någon har använt badrummet, någon reser, någon är sjuk eller har sex, och om det inte finns vatten, kan till och med “Vuju” eroderas från ren sand eller jord. Även före Jummas böner finns det regler för att rena sig själva, de är olika eftersom bönerna från “Jumma” är mycket värderade.

Surah 2: 222 i Koranen säger att ingen kvinna ska röra tiden för sina perioder. Det är en av skärelse och bör hålla sig borta från det. De borde inte behöva gå förrän de är rena och inte heliga sig själva. Gå sedan till kvinnor, som Allah har beställt. Tänk på att Allah måste gå och att allt fel kan vara orsaken till deras ilska.

Kameler anses också vara mycket heliga i islam och det antas att urin av kamel också är mycket fördelaktigt i form av kourin. En viktig bok med sunniislam skrivs om den i Saheeh Al Bukhari eller Bukhari Sharif. Emellertid har mycket forskning gjorts på kamelmjölk och det anses vara gynnsamt i många fall, men om man talar om urin, avvisas det av Världshälsoorganisationen.

Det är viktigt för muslimer att använda vatten för renhet och renhet. Med detta är vatten också rent, det är också viktigt. Vattnet ska vara rent, det vill säga vara utan lukt, smak eller färg. Rosvatten eller något sådant vatten kan inte användas för rengöring eftersom det också betraktas som ohåligt. Rengöring bör göras för att ta bort all lukt, färg eller annan banning från kroppen. Om detta har hänt kommer det inte att behövas renlighet igen och om det inte händer kommer det att hända. Om du slösar bort vatten med vatten bör du inte ändra färg, smak eller lukt på vatten. Om det har ändrats i första hand bör det tvättas för andra eller tredje gången. Matvaror som redskap, redskap, kläder etc. bör hanteras så här.

Det är säkert att muslimer har många regler om hygien och renlighet och att alla arbetar enligt dessa regler. Det finns många andra saker som har sagts i islam som en fjäder av fjädrar och sjukdomar i den andra. Så om han faller i lite drickande, fördjupa det helt. Det har varit en debatt i århundraden och både dess partier och opposition är närvarande. Tja, även om gamla sedvänjor har förändrats under de kommande tiderna på grund av forskning och vetenskap, och vissa hardcore människor antas fortfarande vara gamla regler, men renlighet och hygien i Islam ges stor vikt.