Öka din kreativitet och därmed din mediala sida!

Vår själ, vår ande älskar att skapa och när du återerövrar din kreativitet så släpper blockeringar och ditt liv förändras. Det spelar ingen roll hur gammal du är eller hur ditt liv ser ut , att utveckla sin hobby, sin kreativitet eller sin dröm är aldrig för sent. Det är när du är i ditt kreativa flöde som du har direktkontakt med den gudomliga källan, med universum eller om du så vill, ditt högre jag och det är då vi växer och vårt välmående ökar.
“ Kreativitet är att tämja det universella och få det att flöda genom sina ögon”
Peter .Koestenbaum
Vi är många som när drömmar om att börja eller få mer tid för det vi brinner för, men allt för ofta så stannar det i tanken, vårt flöde känns stagnerat och kreativiteten svår att fånga, ett motstånd som är svår att sätta fingret på.
Vissa gånger har vi tappat vår kreativa sida pga att vi satsat allt för hårt på att finnas för andra människor, för att uppfylla deras drömmar och livsplaner andra gånger så är vårt liv så uppfyllt av arbete att vi inte har tid att utveckla oss själva. Men för att fortsättningsvis kunna finnas för andra eller för att kunna jobba hårt så är vi tvungna att ha egentid där vi kan dra oss tillbaka och samla kraft för att få behålla vår hälsa – kreativiteten och kontakten med vår inre källa är en förutsättning för vår balans. Ett sätt att få reda på om man har blockeringar i kreativiteten är att känna efter om man känner avund i kontakten med andras kreativitet dvs har du ursäkter som : det där har jag kunnat göra bättre om bara jag haft tid! Om bara….. ! Osv.
Nu ska du få ett användbart verktyg för att “väcka” din kreativitet, skapad av författaren, regissören och läraren i kreativitet , Julia Cameron som hjälpt otal människor till framgång.
Du börjar med att varje morgon ( gör det till en vana) skriva ner de tankar ( 3 sidor) som kommer, kan vara vad som helst t.ex. idag får jag inte glömma att frosta av frysen!, idag är jag utsövd och känner mig pigg!, Jag vet inte vad jag ska skriva idag men….. Mm mm. Det viktiga är inte vad du skriver utan att du skriver! Låt pennan dansa över pappret utan att tänka efter vad du ska skriva! Även om du känner motstånd, så skriv!
Efter 8-9 veckors skrivande så går du tillbaka ( inte tidigare) och läser det du hittills skrivit och lägger märke till klagande, negativa och gnälliga ord, är de återkommande?, är de många?….. Det negativa som kommer upp är det som står mellan dig och din kreativitet! Det du klagar över eller oroar dig för är det som lägger sig i ditt undermedvetna och gör dagen svårare.
Det är du själv som är din största kritiker, som säger till dig själv att du inte duger eller är tillräckligt bra. Men du måste komma ihåg att negativ kritik vare sig det kommer från dig själv eller någon annan, aldrig får tas som en sanning! Kritikern inom oss vill se vad den känner igen sen förut, den vill inte se ängen som ett hav av helande färger eller som en abstrakt matta, den vill se det för vad det är, nämligen en plats där olika gräsarter och blommor samlas – kritikern har oförmåga att tänka kreativt, att tänka nyskapande.
När du lägger märke till “skräpet” du lagt in i ditt skrivande så kommer du, ju mer du skriver att utesluta klagandet och annat negativt och därmed så öppnar du dörren för ett nytt sätt att se på din kreativitet, och du är i flödet.
Om du är trogen ditt morgonskrivande så kommer du att upprätta ett samband med din inre vishet, med den kunskapskälla som kan ge dig direkta svar i det du undrar över och du får leva ett rikare liv. Så skriv! Lycka till !
Namaste Sissi